Следвайте Гласове в Телеграм и Инстаграм Евелин Банев – Брендо, който в понеделник се

...
Следвайте Гласове в Телеграм и Инстаграм Евелин Банев – Брендо, който в понеделник се
Коментари Харесай

Брендо е влязъл у нас още през 2022 г. – самолетът вероятно летял ниско и не е засечен от МО

Следвайте " Гласове " в Телеграм и Инстаграм 

Евелин Банев – Брендо, който в понеделник се съобщи на българските управляващи, е влезнал в България още напролет на 2022 година, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов по време на чуване в Народното събрание. Той добави, че не е сигурен с какъв аероплан е дошъл в страната.

„ Няма по какъв начин този човек да върви на обществени изяви и да се декларира, че той е тук, откакто го търсят за излежаване на присъди 20 година в Италия, 10 година в Румъния и 6 в България. Най-големите италиански наркобосове се укриват по 30 година в личните си страни, след 30 година италианците арестуват боса на Коза Ностра “, сподели още Стоянов.

„ Най-фрапиращ е казусът за човек на име Бернардо Провенцано, който се укрива 38 година На всички ни е ясно, че тези хора с тези присъди употребяват голям брой документи за идентичност от разнообразни страни. За страдание и все още има голям брой такива, които се търсят “, добави министърът Стоянов.

„ През 2022 година самолетът на Брендо е летял задоволително ниско, с цел да не бъде заловен от устройствата на министерство на защитата “, сподели той.

„ Установени са двамата индивида, които са били наоколо до това летателно средство. Събрани са задоволително доказателства за тях, повдигнати са им обвинявания и нашата информация е, че те търсят вид за съглашение. Успоредно с това в ГДБОП стартира следствие и във връзка с незаконна група, която се занимава с такива противозаконни прелитания, най-вече за контрабанда. И тези двама индивида са част от тази група ", разяснява Калин Стоянов и добави, че са арестувани преди месец.

Междувременно Софийският градски съд остави в ареста Евелин Банев-Брендо, като му дефинира мярка „ задържане под стража “.

Адвокатът на Брендо настоя настояването да не бъде почетено. „ На 24 юни 2024 година Евелин Банев се е предал непринудено, той е подал молба в Софийски градски съд, с която е изискал признание осъществяването на присъди от Италия и Румъния, с които им е наложено отнемане от независимост от 10 и 20 години ” посочи отбраната на Банев.

Защитата на Евелин Банев оспорва изказванията, че той може да се укрие. “Изолирана е всякаква заплаха от укриване ”, безапелационна е отбраната на Брендо.

Обявеният за интернационално търсене Евелин Банев-Брендо се съобщи непринудено на полицията на 24 юни.

Според формалните данни, Банев се укриваше след произнесената у нас 6-годишна ефикасна присъда по отношение на него. В тази връзка през 2018 година той е бил разгласен за общодържавно търсене, а след това по отношение на него е издадена Европейска заповед за арест.

Обявен е с Червена бюлетина и за интернационално търсене и краткотрайно задържане за екстрадиция за Република България при положение, че се открие на територията на която и да е страна - членка на Интерпол.

Междувременно наказаният е бил открит в Република Украйна. Той е бил арестуван там от 08.09.2021г. до 21.09.2021г., когато е бил освободен с решение на съда с оглед добито от него в това време украинско поданство. След това местонахождението му бе незнайно.

Инфо: бТВ

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР